Rabarber slowjuicer recept

Rabarber slowjuicer recept

Laat je verrassen door de frisse smaak van dit zelfgemaakte rabarber slowjuicer recept. Een combinatie van rabarber, appel en sinaasappel zorgt voor een verfrissend drankje dat perfect is voor een zomerse dag.
  • 8 min bereiden
  • 4 glazen
  • 70 kcal/pp

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen dit heerlijke rabarbersap op tafel.
  1. Voorbereiden van de ingrediënten
    • Was de rabarber en snijd de stelen in stukken van 3-5 cm.
    • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
    • Schil de sinaasappel en verdeel in stukken. Schil ook de gember als je die gebruikt.
  2. Doe de rabarber, appels en sinaasappel om en om in de slowjuicer. Voeg als laatste de gember toe.
  3. Proef het sap. Voeg honing of ahornsiroop toe als je het zoeter wilt maken. Schenk in glazen, eventueel met ijsblokjes, en serveer direct.
Tip: Bewaar het sap in een afsluitbare fles in de koelkast. Het blijft tot 48 uur goed, maar is het lekkerst vers.

Gezondheidsvoordelen rabarber

Rabarber zit vol vitamine C en antioxidanten. Het helpt bij de spijsvertering en versterkt je immuunsysteem. Appels en sinaasappels voegen extra vezels en vitamines toe. De gember geeft een boost aan je stofwisseling en werkt ontstekingsremmend.

Bekijk de video

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde per portieEenheid
Energie70 kcal
Koolhydraten15 g
Eiwitten1 g
Vet0 g

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *