

Tomatensoep slowjuicer recept
Geschreven door
Laat je verrassen door deze pure en gezonde tomatensoep slowjuicer recept. Boordevol smaak, vitamines en perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
- 10 min bereiden
- 4 glazen
- 70 kcal/pp
Ingrediënten
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen dit heerlijke tomaten slowjuicer recept op tafel.
- Was alle groenten goed. Snijd de tomaten in kwarten, de paprika in stukken, en de wortel in plakjes. Pel de ui en knoflook en snijd ze grof.
- Doe de tomaten, paprika, wortel, ui en knoflook één voor één in de slowjuicer. Vang het sap op in een kom; dit wordt de basis van je soep.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het sap uit de slowjuicer toe, samen met het bouillonblokje en het water. Roer goed door en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de soep in kommen. Garneer met verse basilicum en eventueel een scheutje room of geraspte Parmezaanse kaas.
Tip: Serveer met een stuk vers stokbrood of een gegrild kaasbroodje.
Waarom een slowjuicer gebruiken?
Met een slowjuicer behoud je meer voedingsstoffen dan bij koken alleen. Het sap is puur, zonder verlies van smaak of vitamines. Dit maakt je tomatensoep niet alleen lekker, maar ook super gezond! Ga aan de slag en geniet van je zelfgemaakte tomatensoep. Lekker, gezond en in een handomdraai gemaakt! Eet smakelijk!
Bekijk de video
Voedingswaarde per portie
| Voedingswaarde per portie | Eenheid |
|---|---|
| Energie | 120 kcal |
| Koolhydraten | 20 g |
| Eiwitten | 3 g |
| Vet | 4 g |




Geef een reactie