Een sapcentrifuge met fruit en groenten. Wat kan er in een sapcentrifuge?

Wat kan er in een sapcentrifuge?

Je kunt bijna alle soorten groente en fruit in een sapcentrifuge doen. Harde ingrediënten zoals appels, wortels en selderij zijn ideaal. Zachte ingrediënten zoals banaan en avocado juist niet. Sapcentrifuges zijn gemaakt om vezelrijk sap te persen uit stevige ingrediënten.

Welke ingrediënten werken goed?

Harde groenten en fruit doen het best. Denk aan appels, bieten, peren en wortels. Deze geven veel sap en verstoppen de machine niet. Goede keuzes voor in je sapcentrifuge zijn:

  • Appels
  • Wortels
  • Komkommer
  • Bleekselderij
  • Rode biet
  • Peer
  • Ananas
  • Sinaasappel (zonder schil)
  • Meloen
  • Mango (zonder pit)
Een kom vol vers fruit en groenten.

En wat kun je beter vermijden?

Sommige dingen werken gewoon niet goed. Ze geven geen sap of maken het apparaat snel vies of verstopt. Wat je beter niet kunt gebruiken in een sapcentrifuge:

  • Banaan
  • Avocado
  • IJsblokjes
  • Noten
  • Pitten
  • Groenten met veel vezels zoals spinazie

Deze ingrediënten bevatten weinig vocht of zijn te zacht. Ze maken eerder moes dan sap.

Bananen, avocado, spinazie, noten en ijsblokjes op een aanrecht.

Wat kan wel en wat niet?

Een slowjuicer perst sap langzaam en koud. Daardoor komt er minder lucht bij en blijft het sap langer goed. Sap uit een blender is sneller bedorven, meestal na 24 uur.

IngrediëntIn sapcentrifuge?Opmerking
AppelJaVeel sap.
BanaanNeeTe zacht, geen sap
GemberJaSterke smaak, klein stukje gebruiken
AvocadoNeeTe vet en te zacht
IJsblokjesNeeKan apparaat beschadigen
BleekselderijJaGoed voor groen sap
SpinazieNeeTe vezelrijk voor sapcentrifuge
SinaasappelJaZonder schil
WortelJaVeel sap, werkt perfect
PeterselieJaKlein beetje combineren

Veelgestelde vragen over slowjuicer-sap bewaren

Wat doe ik met de pulp?

Gooi het niet weg! Je kunt het gebruiken in soep, bouillon, of als basis voor groenteburgers.

Moet ik alles schillen?

Niet altijd. Een appel of peer mag met schil. Sinaasappels en ananas moet je wel schillen.

Hoe vaak moet ik schoonmaken?

Na elk gebruik. De pulp droogt snel op en kan gaan schimmelen. Even afspoelen direct na gebruik helpt enorm.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *